Negrești-Oaș: Cursuri de formare pentru viitorii antreprenori

aurelia-fedorca3

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”. Lansarea proiectului va avea loc luni, 9 martie, în Negrești-Oaș. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 12.00, la Centrul de afaceri situat pe strada Victoriei nr. 59/A din oraș.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Romania Start-up”. Valoarea proiectului este de 6.379.814 lei, din care 5.877.084,66 lei este valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordată din FSE, 375.133,06 lei valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordate din Bugetul Național și 127.596,28 lei contribuția eligibilă a beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de susținerea unei dezvoltări sustenabile a mediului de afaceri din regiunile Vest și Nord-Vest prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor și dezvoltarea de noi firme, cu efecte benefice pe termen lung asupra economiei regionale și naționale și creșterea gradului de ocupabilitate.

Minim 400 de persoane vor fi selectate să participe la cursurile de formare realizate prin proiect, din care jumătate tineri între 18 și 25 de ani care sunt înscriși într-o formă de învățământ universitar. Printre persoanele selectate, minim 40 vor fi femei, din care 20 de tinere între 18 și 25 de ani care sunt înscrise într-o formă de învățământ universitar. De asemenea, minim 20 de persoane selectate vor fi din fiecare județ al celor două regiuni de implementare a proiectului (Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Arad, Caraş Severin, Timiş și Hunedoara).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.