„Inimă de câine”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare

Teatru

Secția română a Teatrului de Nord reia spectacolul „Inimă de câine”, după Mihail Bulgakov, în regia lui Cristian Ioan. Piesa se va juca marți, 10, respectiv joi, 12 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Succesul spectacolului care a deschis stagiunea actuală a secţiei române este unul incontestabil. Dramatizarea nuvelei fantastice care descrie metamorfoza unui câine maidanez din inima Moscovei, în urma unui transplant de hipofiză exprimentat de profesorul Preobrajenski, din Sarik în Şarikov ţine publicul cu sufletul la gură pe parcursul reprezentaţiei şi oferă cu siguranţă o temă de meditaţie mai profundă în ceea ce priveşte condiţia umană şi cât este omul de îndreptăţit să îşi asume rolul de specie supremă, întrucât în duelul dintre omenia câinelui și ferocitatea omului învinge cea din urmă iar cel care a experimentat schimbarea, nu reușește decât să transfere animalului, odată cu inima unui om și tot ceea ce are specia noastră mai abject și mai scârbavnic.

Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți, respectiv de 15 lei elevi pentru studenţi şi pensionari. Spectacolul poate fi vizionat şi de către abonaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.