„Românce de excepție” la Carei

expo1

expo2

Castelul Karolyi a găzduit azi, 5 martie, de la ora 17.00, vernisajul expoziției de fotografie „Românce de excepție”, organizată de Direcția de Cultură a Municipiului Carei cu ocazia „Zilei Internaționale a Femeii”.

Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură, care a precizat câteva detalii despre realizarea expoziției, despre mișcarea feministă la nivel mondial și național și modul în care aceasta a dat posibilitatea emancipării femeii.

Momentele artistice au fost susținute de solistele formației „Castelanii”, de la Centrul Cultural Carei, Leneschi Hannah și Somogyi Henrietta, acompaniate de prof. Szucs Jozsef.

Andreea Mocan, elevă a Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Carei și Dan Coșarcă, elev al Liceului Teoretic Carei și membru al trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural au recitat trei poezii dedicate mamei.

La finalul evenimentului, profesorul Titus Doboș a adresat câteva cuvinte celor prezenți.

Expoziția surprinde 33 de fotografii și scurte informații despre femei de excepție din România, sau originare din țara noastră, începând cu prima parte a secolului al XIX-lea și până azi, care prin realizările în domeniile în care au activat, au adus o contribuție semnificativă dezvoltării mediului social, cultural, sportiv, politic și schimbării pozitive a mentalităților. Prin drumurile pe care le-au deschis, au reușit să schimbe percepția generală asupra rolului femeii în societate și totodată au încurajat și au sprijinit ca și alte femei să aibă posibilitatea să se dezvolte atât spiritual cât și intelectual.

Expoziţia poate fi vizitată timp de două săptămâni, de luni până vineri între orele 08.00 și 16.00.
Evenimentul a deschis seria de manifestări culturale din cadrul Festivalului Primăvara Culturală Careiană – Best Fest 2015, care continuă luni, 9 martie, de la ora 17.00, în Sala Deak Endre a Centrului Cultural Carei, cu un spectacol festiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.