Sătmăreanul „nea Sandu”, vedetă la „Channel 4” din Marea Britanie

Nea Sandu

Nea Sandu1

Unul dintre eroii controversatei pelicule „The Romanians Are Coming” (Vin românii”) difuzat de postul de televiziune „Channel 4” din Marea Britanie, Alexandru Banta, zis și „nea Sandu”, este din județul Satu Mare și s-a născut în 1962, în comuna Pomi, în familia unui miner. În prezent, acesta locuiește în Baia Mare, unde a ajuns după ce tatăl său a fost transferat la o mină din Maramureș.

Sandu este tatăl a 14 copii. Pentru a-și găsi un rost, acesta și-a vândut mașina cu gândul de a pleca la muncă în Marea Britanie, la Liverpool. Chiar înainte de plecare l-au găsit reporterii de la „Channel 4”. „Nea Sandu” a devenit apoi celebru, în urma unui episod al filmului „The Romanians Are Coming”.

„Nea Sandu” a plecat în Marea Britanie împreună cu fiul său, Alin, și cu un prieten, Florin. Reporterii aflând despre intenția acestora, i-au filmat înainte de plecare, după care au mers cu ei la Londra, iar apoi la Liverpool. Fiul lui Sandu și-a găsit de lucru în construcții, însă el a rămas fără un loc de muncă iar după o săptămână, chemat de nevastă, s-a întors în ghetoul din Baia Mare, cu speranța că la vară își va găsi o slujbă.

Aventura sa pe pământ englezesc a fost filmată de reporterii de la „Channel 4”, iar filmul a fost difuzat de postul de televiziune englezesc, pelicula provocând o serie de discuții în rândul spectatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.