Fostul candidat în Colegiul 2 Satu Mare, Dan Diaconescu, condamnat la ani grei de pușcărie

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, fostul candidat PP-DD în Colegiul 2 din Satu Mare la alegerile parlamentare parțiale din data de 25 mai 2014, a fost condamnat azi, 4 martie, la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Judecătorii l-au găsit vinovat pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Sentința pronunțată de magistrații Curții de Apel București este definitivă.

Diaconescu a fost trimis în judecată în data de 21 octombrie 2010, pentru şantaj, alături de Doru Pârv şi Ghezea Mitruş. Potrivit procurorilor, aceştia ar fi făcut presiuni asupra primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Mai mult decât atât, din rechizitoriu reiese că Dan Diaconescu l-a ameninţat pe primarul arădean în mod repetat. Sub presiunea amenințărilor, Ion Moţ i-a dat lui Diaconescu suma de 200 de mii de euro.
În primă instanţă, Dan Diaconescu a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru şantaj.

Vă reamintim că în 2014, Dan Diaconescu a candidat în Colegiul 2 din județul Satu Mare pentru un loc în Camera Deputaților. La vremea respectivă, Diaconescu era sigur de victoria sa în Colegiul 2 și visa să ajungă chiar președintele țării.

„Astfel, sătmărenii se vor putea mândri că un parlamentar de-al lor a ajuns preşedinte României”, spunea la vremea respectivă Dan Diaconescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.