Informați-vă înainte de a pleca la muncă în străinătate

Caritas1

Caritas2

Azi, 22 decembrie a avut loc o întâlnire organizată de „Caritas” Satu Mare, în cadrul campaniei „Înainte de a pleca Informează-te!”, un proiect derulat de Confederația „Caritas România” în parteneriat cu „The Passage UK”. Scopul proiectului este informarea și educarea cetățenilor români care doresc să-și găsească un loc de muncă în Marea Britanie.

La întâlnirea de la Centrul de Resurse pentru Integrare Socială şi Profesională a organizației au participat beneficiarii centrului, persoane în căutarea unui loc de muncă și participanții cursurilor de calificare organizate de „Caritas” Satu Mare. Pentru a diminua riscurile migrației, decizia plecării din țară trebuie să se fundamenteze pe o pregătire și cunoaștere temeinică a contextului social, economic și politic din țara de destinație, astfel încât efectele nedorite să fie evitate.

Prin această campanie în județul Satu Mare și Baia Mare vor fi împărțite în total 500 de ghiduri de informare și 100 de afișe.

Aceste materiale special create pentru a informa oamenii vor fi distribuite în școli, diferite instituții, către membrii comunităților în care asociațiile „Caritas” implementează proiecte sociale și unde rata crescută a sărăciei îi determină pe oameni să părăsescă familia cu speranța unui câștig decent și a unui trai mai bun în altă țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.