„Ce este Crăciunul? Este nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranţă pentru viitor”

penitenciar

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru toţi. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei şi a veseliei în care trăim emoţia Naşterii Domnului Isus Hristos, alături de cei dragi. În acest context, Penitenciarul Satu Mare organizează, în perioada sfintelor sărbători de iarnă o serie de evenimente, în care vor fi implicate majoritatea persoanelor condamnate aflate în custodia unităţii.

Organizarea acestor activităţi, precum şi cele care se vor desfăşura pâna la finele sărbătorilor de iarnă, au ca scop aducerea în rândul acestora a sentimentului de bucurie şi a atmosferei calde pe care o creează colindele şi tradiţiile de sărbători.

Din activităţile organizate în această perioadă menţionăm: redactarea unui număr special al revistei penitenciarului dedicat sărbătorilor de iarnă; vizionarea celor mai frumoase filme de Crăciun, în cadrul unei cinemateci, la cluburile unităţii – „Cinemagia Crăciunului”; organizarea unor acţiuni cu scop caritabil, în vederea sprijinirii unor persoane cu nevoi speciale din comunitatea locală; organizarea unor expoziţii cu obiecte confecţionate de persoanele condamnate; organizarea slujbelor religioase specifice acestei perioade şi organizarea unei activităţi în comunitate având ca şi scop menținerea legăturii cu familia.

Totodată, persoanele condamnate din Penitenciarul Satu Mare şi personalul acestei instituții au fost colindaţi de coruri de colindători, care au oferit daruri persoanelor condamnate necăutate.

Planul de activităţi organizate face parte din Proiectul de Crăciun, acţiunile fiind planificate de Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare, în colaborare cu partenerii sociali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.