Polițistul maghiar care l-a ucis în bătaie pe sătmăreanul Jozsef Bara, condamnat la pușcărie pe viață

condamnare1

Politisti

Tribunalul orașului Kecskemet (Ungaria) l-a condamnat la închisoare pe viață pe fostul polițist Viktor Bodor, care, în cursul unei interogări ce a avut loc anul trecut (2013) a ucis în bătaie un bărbat din Satu Mare, la postul de poliție din localitatea Izsak. Colegul acestuia, Csongor Bimbo, a fost condamnat la 20 de ani pușcărie.

Un al treilea polițist a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a închis o persoană fără baze legale. Al patrulea făptaș, o femeie polițist, a fost condamnat la 8 luni cu suspendare, sub acuzația de interogare cu folosirea forței.

Vă reamintim că Jozsef Bara, de 47 de ani originar din Satu Mare, a murit în primăvara anului trecut după ce a fost bătut de poliţişti în Ungaria. Fiind suspectat că ar fi furat o drujbă, bărbatul a fost dus la secţia de poliţie şi supus unui interogatoriu, timp în care acesta a fost bătut de cei doi anchetatori.

Incidentul a avut loc la o secţie de poliţie din sud-estul Ungariei. Fiind anchetat în cazul furtului unei drujbe, sătmăreanul Jozsef Bara a fost bătut cu pumnii şi picioarele de doi poliţişti maghiari, până ce l-au lăsat fără suflare. Medicii chemaţi la faţa locului nu au mai putut salva viaţa bărbatului.

La vremea respectivă, în data de 10 mai 2013, premierul Ungariei Viktor Orban, a venit la Satu Mare pentru a depune o floare şi pentru a păstra un moment de reculegere la mormântul lui Jozsef Bara.

Vizita lui Orban a fost filmată iar clipul a fost postat pe pagina sa de Facebook al acestuia. Pe înregistrarea făcută se vede cum Orban a depus o floare la mormântul lui Jozsef Bara după care a păstrat un moment de reculegere la locul de veci al acestuia, aflat în cimitirul de pe strada Liviu Rebreanu din Satu Mare. La ieşirea din cimitir acesta a stat de vorbă cu câţiva localnici după care a plecat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.