Alina Gorghiu a fost aleasă preşedinte al PNL

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a fost aleasă, azi, 18 decembrie, în funcţia de preşedinte al PNL, copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, învingându-l în cadrul scrutinului intern pe Ludovic Orban.

Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a felicitate-o public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că felul în care BPN a acţionat şi a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza.

Alina Gorghiu este doctor în drept, obţinând doctoratul în anul 2012 la Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, specializarea drept penal.

A absolvit în 2001 Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul UCDC şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând licenţa în ştiinţe juridice.

Între 2002 – 2003 a urmat studii postuniversitare în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept, specializarea „Ştiinţe Penale – Criminologie”.

În 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, din cadrul Universităţii Piteşti.

În iunie 2011 a urmat programul „Public Leaders in Southeast Europe” din cadrul Universităţii Harvard.
Alina Gorghiu vorbește două limbi străine, engleza şi franceza.

Noul președinte al PNL este deputat din anul 2010. Între mai 2010 şi decembrie 2012 a fost secretar al Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi. Între septembrie 2012 şi decembrie 2012 a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Din martie 2013 până în prezent este membru al Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.