Mircea Govor: „Se va asigura un aparat pentru radioterapie la spitalul municipal”

Mircea Govor

În 2015, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare va avea un aparat pentru radioterapie performant. Anunțul a fost făcut azi, 17 decembrie, de către vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Bănicioiu, va fi cea mai mare realizare pentru judeţul Satu Mare în anul viitor, se va asigura un aparat pentru radioterapie la spitalul municipal, ceea ce în Satu Mare nu a existat niciodată. Din păcate, toţi bolnavii de cancer trebuie să facă naveta la Baia Mare, Cluj sau Oradea. Acest lucru se va termina, pentru că judeţul Satu Mare va primi un aparat foarte performant pentru radioterapie şi noi vom asigura clădirea în care va fi pus”, a declarat Govor.

Președintele CJ, Adrian Ștef a declarat că la nivelul sistemului de sănătate din Satu Mare vor avea loc schimbări semnificative. „Vor fi corpuri de clădiri noi ca să putem aduce secţii noi, să putem să ridicăm nivelul de intervenţie şi tratament de la Spitalul Judeţean şi pe alte specializări. O să avem specializări pe care poate încă nu le-am avut în sistemul de sănătate”, a spus Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.