Județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmar-Bereg vor coopera pentru rezolvarea situațiilor de urgență

proiect

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa de azi, 17 decembrie, proiectul de hotărâre privind „Întărirea operabilității intersectoriale în zona transfrontalieră” şi asigurarea cofinanţării necesare implementării acestuia. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea cooperării în ceea ce privește prevenirea dezastrelor, și gestionării situațiilor de urgență, îmbunătățirea nivelului de pregătire al specialiștilor protecției civile și voluntarilor care acționează în zona de frontieră româno-maghiară, prin coordonarea activităților comune și prin crearea unui sistem informațional transfrontalier pentru îmbunătățirea capacității de reacție.

Partenerii implicați în proiect sunt: Asociaţia de Utilitate Publică de Scafandri și Salvări pe Tisa Superioară (Ungaria), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare (România), Direcția de Apărare Împotriva Catastrofelor a Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria), Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Satu Mare, Societatea Națională de Cruce Roșie din Ungaria, Filiala Szabolcs-Szatmár-Bereg, Asociația Organizația „Caritas” a Diacezei Satu Mare și Asociaţia „Multisalva” Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 257.976 euro, din care contribuția proprie a ISU „Someș” Satu Mare este de 3.560 euro, iar contribuția proprie a Asociației „Multisalva”, de 36.754 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.