„Însemne artistice în Universul Oșenesc”, festin cultural la Negrești-Oaș

Negresti

Sala de festivități a Primăriei Negrești-Oaș va găzdui duminică, 21 decembrie, de la ora 15.00, un eveniment cultural de excepție intitulat „Însemne artistice în Universul Oșenesc”. Invitații speciali ai evenimentului sunt artistul plastic Vasile Pop-Negreșteanu și criticul literar Alexandru Zotta.

Organizatorii evenimentului cultural, profesorii Mihaela Grigorean și Marin Grigorean de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, reușesc să reunească într-un loc întregul univers oșenesc.

Ana Cicio vine duminică la Negrești-Oaș cu „Colinde, zei și mistere”, după care Dan Variu, compozitor și artist liric, va oferi negreștenilor proiecția spectacolului „La bulciugu mirelui. Meditație asupra unei balade din Țara Oașului”, în interpretarea corului și a orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca. La rândul lor, scriitorii Ioan Nistor și Nicoară Mihali vor vorbi despre „Strigătura și dansul ideilor”, iar Vasile Pop-Negreșteanu va aduce „Timpul oșenesc” pecetluit în desen, pictură și fotografie. Nu vor lipsi „Rememorările pentru eternitate” cu folcloristul Iacob Pop din Bixad.

Tot cu această ocazie va avea loc o expoziție de lucrări realizate de elevi în cadrul cercului de arte vizuale al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de profesorul Iosif Saitoș.

Evenimentul „Însemne artistice în Universul Oșenesc” face parte dintr-un proiect cultural-educativ, având ca obiectiv principal derularea unei campanii de revitalizare și orientare a tinerilor căutători de creație și frumos, prin întâlnirea cu artiști consacrați din diverse domenii de cunoaștere.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.