Trei consilieri locali din Botiz, declarați incompatibili de ANI

ANI

Un fost și doi actuali consilieri locali din Botiz au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI). Este vorba despre fostul consilier Csirak Zsolt Tamas și de actualii aleși locali Tămaș Hotca, respectiv Ștefan Ghiurcan.

Potrivit ANI, Csirak Zsolt Tamas s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât PFA Csirak Zsolt Tamas și SC PCSPED SRL (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de reprezentant, respectiv, calitatea de asociat unic și funcția de administrator) au încheiat cu Primăria comunei Botiz (prin reprezentant legal Csirak Zsolt Tamas) un număr de cinci contracte de prestări servicii și două acte adiționale. În urma acestor contracte PFA Csirak Zsolt Tamas și societatea comercială au încasat suma de 60.075,41 lei.

Tămaș Hotca se află în stare de incompatibilitate începând cu data 29 februarie 2012, întrucât societatea comercială al cărei asociat unic și administrator este a încheiat cu Primăria comunei Botiz un contract de furnizare materiale de construcții în valoare de 60.000 lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ștefan Ghiurcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 iunie 2009 – 21 mai 2012, întrucât a încheiat contracte de prestări servicii cu Primăria comunei Botiz în valoare totală de 56.823 lei (fără TVA), prin intermediul Ghiurcan Ștefan PFA, în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de titular persoană fizică autorizată, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele mai sus menționate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Csirak Zsolt Tamas. Ștefan Ghiurcan și Tămaș Hotca nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.