A fost inaugurat Centrul Social Multifuncțional din Cartierul Solidarității

Centru

Pe Aleea Mircești din Satu Mare a fost inaugurat azi, 16 decembrie, noul Centru Social Multifuncțional. Investiția a fost făcută din fonduri europene nerambursabile dar și prin cofinanțare de la bugetul național și local. Valoarea investiției este de aproximativ 2,3 milioane de lei.

O centrală termică de pe Aleea Mircești din Cartierul Solidarității a fost dezafectată, reabilitată și dotată cu mobilier modern necesar pentru a primi 30 de copii și 30 de vârstnici cu probleme sociale. Este vorba despre derularea unor activități de zi pe care beneficiarii le vor desfășura fiind sprijiniți de specialiști.

Panglica inaugurală a noului centru a fost tăiată azi de primarul Dorel Coica și managerul proiectului, Andreea Șveda.

În cadrul centrului se vor desfășura următoarele activități: serviciu de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat, servicii de consiliere pentru tineri, persoane adulte, părinţi, vârstnici; serviciu de socializare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă pentru copii din familii în dificultate; serviciu de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice.

Centrul își va începe activitatea în luna martie 2015, sub coordonarea Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, și va avea 11 angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.