Incubator nou pentru Maternitatea Spitalului Județean Satu Mare

Spital1

Spital2

Spital3

Spital4

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare a fost dotată cu un incubator de ultimă generație. Inițiativa aparține Organizației „Salvați Copiii”, a cărei reprezentanți au susținut azi, 15 decembrie, o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre importanța campaniei pe care o desfășoară. Incubatorul este în valoare de 10.000 de euro.

Organizația „Salvați Copiii” a donat astăzi un incubator de ultimă generație SJU Satu Mare. Detalii cu privire la această inițiativă au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă. La întâlnirea cu jurnaliștii au participat managerul SJU Satu Mare, Erica Venemozer, directorul de Îngrijiri, Gabriela Opriș, președintele executiv al Organizației „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu, ambasadoarea Campaniei „Bun venit pe lume!”, Amalia Năstase și purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian.

Potrivit Gabriele Alexandrescu, dotarea face parte din cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, derulată de Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Dorna, în scopul susținerii de programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. „De-a lungul anului trecut, în maternitatea din Satu Mare au avut loc 1.806 de nașteri, iar 168 de bebeluși au avut nevoie de îngrijire specială în secția de Terapie Intensivă Neonatală, din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizarea continuă a funcțiilor vitale”, a subliniat Gabriela Alexandrescu.

Amalia Năstase a declarat că „medicii neonatologi din România au nevoie de sprijin logistic și financiar pentru a-și putea desfășura meseria în condiții decente. Sperăm să ne întoarcem aici în anii următori cu noi echipamente, prin care să dăm o mână de ajutor cadrelor medicale și să contribuim la rezolvarea unei palete tot mai largi de afecțiuni specifice micuților născuți înainte de termen”.

În perioada 2012-2014, „Salvați Copiii” a reușit să doteze, cu sprijinul Dorna și al altor companii sau persoane fizice, 54 de maternități și secții de nou născuți cu echipamente în valoare de 4.800.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.