Grigore Leșe va susține un concert la Ardud

Lese

Primăria şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud organizează miercuri, 17 decembrie, de la ora 18.00, un spectacol susținut de cunoscutul interpret de muzică populară, Grigore Leșe. Evenimentul va avea loc în Sala de Festivităţi din Ardud.

Grigore Leşe împreună cu invitaţii lui (Corul „Adagio” dirijori Ileana şi Ioan Petrovici) va susţine un concert extraordinar de muzică tradiţională românească.

Grigore Leşe s-a născut la data de 20 februarie 1954, în Stoiceni, judeţul Maramureş. Este un cunoscut solist de muzică populară românească din zona Ţării Lăpuşului. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), azi fiind doctor în Muzică şi profesor asociat al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti şi al Universităţii de Muzică Bucureşti. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei şi marcând evenimente importante din viaţa omului. Grigore Leşe cântă şi la diverse instrumente muzicale.

Intrarea la concert este este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.