Dosarul lui Viorel Pintea, amânat pentru la anul de Tribunalul Satu Mare

Viorel pintea

Azi, 15 decembrie Tribunalul Satu Mare a amânat pentru un nou termen dosarul (2006/83/2014) în care fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, este cercetat pentru luare de mită. Totodată, judecătorul de caz a încuviinţat cererea în probaţiune privind audierea martorilor. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 2 februarie 2015.

Pintea a fost prins în flagrant de procurorii DNA la sfârșitul lunii noiembrie 2013, în timp ce primea un plic cu 3.000 de euro de la un fermier din Viile Satu Mare. La acea vreme, fostul director al APIA Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv. Ulterior, în data de 12 decembrie 2013, a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea în schimbul unei cauțiuni de 100.000 lei. Pintea a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2014, dar ulterior dosarul a fost retrimis la DNA, prin sentința pronunțată în ședința din 27 iunie a Curții de Apel Oradea.

În urma analizei dosarului, în august 2014 procurorii DNA au cerut din nou trimiterea în judecată a lui Viorel Pintea, pentru luare de mită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.