Deputatul Kereskenyi Gabor vrea în școli o masă caldă în locul programului „Cornul și laptele”

Kereskenyi Gabor

Azi (15 decembrie) după-amiază a avut loc audierea ministrului desemnat pentru Educație, dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, în fața comisiilor reunite pentru Învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Camerei Deputaților și Senatului.

Cu ocazia audierii deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a subliniat faptul că numai în această legislatură au fost promovate vreo patru propuneri legislative care au avut ca obiect schimbarea programului „Cornul și laptele” cu o masă caldă în școli. „Concluzia este că se impune modificarea legislației în vigoare pe această temă. Trebuie îmbunătățit acest program bineînțeles cu implicarea autorităților publice locale pentru că sunt categorii vulnerabile de elevi care nu au posibilitatea de a servi masa caldă acasă”, a declarat parlamentarul sătmărean.

O altă problemă ridicată de deputatul de Satu Mare s-a referit la ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ. Deputatul a solicitat ca aceste funcții să fie ocupate prin concurs și mandatul să fie pe o perioadă mai îndelungată, așa cum prevede Legea nr. 1/2011 privind educația națională.

Comisia a acordat aviz favorabil candidatului cu un scor de 22 voturi pentru și nouă împotrivă.
Dr. Sorin Mihai Cîmpeanu are 43 de ani, este rector, profesor universitar și președintele Consiliului Național al Rectorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.