Testare HIV la DSP Satu Mare

HIV

Biroul de Consiliere și testare HIV/SIDA din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare desfășoară următoarele activități:

I. Consilierea prin care se urmăresc: furnizarea de informații corecte, complete și actualizate privind infecția cu HIV și mijloacele de prevenire, evaluarea personalizată a factorilor de risc și realizarea unui plan de reducere a riscului. Informațiile schimbate între persoana consiliată și consilier sunt confidențiale.

Persoana consiliată este ajutată să identifice și să conștientizeze factorii de risc la care a fost expusă.

II. Testarea HIV este gratuită, voluntară, realizată pe baza consimțământului informat al persoanei, însoțită de consiliere pre și post-testare, cu respectarea confidențialității.

Testarea și consilierea HIV sunt gratuite pentru următoarele categorii de populație, grupe cu risc de expunere: persoane cu infecţii cu transmitere sexuală, persoane cu TBC, nou-născuţi din mame seropozitive, donatori de sânge, personal medico-sanitar, hemodializaţi, transfuzaţi, utilizatori de droguri injectabile, deţinuţi, bărbaţi care practică sexul cu persoane de acelaşi sex, persoane care practică sex comercial, contacţi cu persoane infectate HIV, persoane cu parteneri sexuali multipli, viol/abuz sexual, şoferi de transport internaţional, marinari de cursă lungă, persoane cu sejur mai lung de 6 luni în străinătate, persoane care au lucrat mai mult de 6 luni în străinătate.

Pentru populația cu risc de expunere, mai sus menționată, care se adresează voluntar Biroului de Consiliere, testarea prin program se va efectua gratuit în limita a două testări/persoană/an.

Comunicarea rezultatului testării se stabilește de comun acord cu persoana testată, în cadrul consilierii post-testare.

Programul Biroului de Consiliere și Testare este: marți și joi, între orele 09.00 și 12.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.