Conferinţă de încheiere a proiectului „Centru Multifuncţional Social al SPAS Satu Mare

SPAS1

SPAS2

SPAS3

SPAS4

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a participat azi, 12 decembrie, la conferinţa de încheiere a proiectului „Centru Multifuncţional Social al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare”.

Obiectivul general al proiectului a constat în înfiinţarea unei noi structuri de servicii sociale, centrul multifuncţional social, în vederea creării unui sistem flexibil, multidisciplinar care să răspundă cât mai adecvat nevoilor sociale identificate, tipologiei potenţialilor beneficiari şi condiţiilor particulare în care aceştia se află.

Beneficiarul finanţării nerambursabile din fonduri UE a fost municipiul Satu Mare. Durata de implementare a proiectului a fost de 34 de luni. Valoarea total eligibilă a finanţării a fost de 2.272.892,80 lei din care: contribuţia financiară a UE 1.826.269,36 lei, a bugetului național de 401.165,58 lei iar cofinanţarea municipiului Satu Mare a fost de 45.457,86 lei.

Prin acest proiect s-a reabilitat centrala termică dezafectată situată pe Aleea Mirceşti nr. 10 (zona Solidarităţii) cu scopul înfiinţăii unui centru multifuncţional social de consiliere şi centru de zi. Activităţile de construcţie au constat în lucrări de întărire a structurii, etajare parţială şi compartimentare a clădirii în vederea creării unor spaţii suficiente pentru deservirea tuturor serviciilor care se vor oferi în acest centru.

Centrul Multifuncţional va cuprinde următoarele tipuri de servicii de: consiliere pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat; consiliere pentru tineri, persoane adulte, părinţi, vârstnici; socializare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă pentru copii din familii în dificultate și serviciu de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice.

Beneficiarii serviciilor Centrului Multifuncţional vor fi: copii provenind din familii monoparentale sau cu risc de ruptură a legăturii de familie; persoane vârstnice lipsite de sprijin psiho-social și tineri şi persoane adulte aflate într-o situaţie de dificultate generatoare de marginalizare sau excludere socială.

Centrul Multifuncţional îşi va începe activitatea din martie 2015 sub directa coordonare al SPAS Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.