Viorel Pintea este așteptat luni (15 decembrie) la Tribunalul Satu Mare

Viorel pintea

După ce în data de 4 decembrie, Curtea de Apel Oradea (CAO) a respins ca nefondată cererea de strămutare a dosarului în care fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea este cercetat pentru luare de mită, elucidarea cazului a rămas în sarcina Tribunalului Satu Mare. Următorul termen este fixat pe data de 15 decembrie 2014.

Vă reamintim că, prins în flagrant de procurorii DNA la sfârșitul lunii noiembrie 2013, în timp ce primea un plic cu 3.000 de euro de la un fermier din Viile Satu Mare, Pintea a fost reținut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv. Ulterior, în data de 12 decembrie 2013, a fost eliberat de CAO în schimbul unei cauțiuni de 100.000 de lei. Pintea a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2014, dar ulterior dosarul a fost retrimis la DNA prin sentința pronunțată în ședința din 27 iunie a Curții de Apel Oradea.

Cu toate acestea, în august 2014, în urma analizei dosarului, procurorii DNA au cerut din nou trimiterea în judecată a lui Viorel Pintea, pentru luare de mită.

În data de 19 septembrie 2014, Tribunalul Satu Mare a dispus „începerea judecăţii cauzei”. Luna trecută, pe 5 noiembrie, Pintea a depus o cerere de strămutare a cazului la o altă instanță. Cererea a fost discutată, iar apoi respinsă în ședința din data de 4 decembrie a Curții de Apel Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.