Roșii umplute cu carne de pasăre

reteta1

Reteta2

Reteta3

Reteta4

Reteta7

Reteta8

Reteta9

Reteta10

Reteta13

Reteta „Roșii umplute cu carne de pasăre” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantele cu specific românesc.

Ingrediente necesare: 500 gr. carne de pasăre, 200 gr. ceapă, 100 gr. untură „Ferma noastră”, două ouă, sare, piper, 12 roșii de mărimi apropiate, 600 gr. sos de roșii „Ferma noastră”, 100 gr. Smântâna, o felie de pâine.

Mod de preparare

Roșiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează tăietura în jos ca să se scurgă. Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform rețetei de mai jos și se așează într-o tavă unsă cu ulei. Se introduc în cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.

Mod de preparare umplutură

Carnea de pasăre tăiată în bucăți mici se călește puțin în untură „Ferma noastră” împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine înmuiată în lapte și se amestecă totul bine.

Mod de servire

Se servesc cu sos tomat „Ferma noastră” (în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii împreună cu smântâna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.