Percheziții la traficanții de țigări din județul Satu Mare

Grupare1

Grupare2

Grupare3

Grupare4

Grupare5

Grupare6

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratului General al Politiei de Frontieră şi DCCO, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în diferite localităţi de pe raza judeţelor: Maramureş, Satu Mare, Dâmboviţa, Vâlcea, Teleorman, Alba şi municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.

La începutul anului 2013, poliţişti de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au început monitorizarea unei grupări infracţionale organizate formată din 40 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţa ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi.

Pe timpul monitorizării, liderii grupării, cetăţeni români, au încercat în repetate rânduri să ofere sume de bani unui ofiţer din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi de a le facilita introducerea ilegală a ţigărilor de contrabandă în ţară.

În urma monitorizării activităţii infracţionale, a rezultat faptul că aceştia au introdus ilegal în țară, prin zona de responsabilitate a ITPF Sighetu Marmaţiei, peste 320.000 de pachete cu ţigări (643 baxuri) de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.950.000 lei, din care 400 de baxuri au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

În ziua de 10 decembrie, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră delegaţi de procurorul DIICOT cu sprijinul de specialitate al DIPI – SIPI Maramureş, respectiv IGPF, ITPF Giurgiu, SCCO Maramureş şi BCCO Alba au descins la 25 de domicilii aparţinând membrilor grupării.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării două pistoale cu gaze şi o puşcă cu aer comprimat, 11.880 ţigarete de provenienţă ucraineană, 9.900 lei şi 1.500 euro, un aparat de vedere profesional marca Sakura, 17 telefoane mobile, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

Totodată, au fost puse în executare șapte mandate de aducere, persoanele fiind duse la audieri. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.