Andrei Bud va fi premiat de Ministerul Educației Naționale

Andrei Bud

Ministerul Educației Naționale (MEN) a aprobat prin ordin de ministru noile cuantumuri ale premiilor care vor fi acordate celor 122 de elevi premiați la olimpiadele și concursurile internaționale organizate în țară sau în străinătate în anul 2014. Printre cei premiați se află și olimpicul Andrei Bud, originar din Negrești-Oaș.

Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiați la olimpiadele internaționale pe obiecte de învățământ sunt: premiul special pentru medalia de aur – 12.545 lei, premiul I – 9.720 lei, premiul II – 8.330 lei, premiul III – 5.950 lei, mențiunea – 4.065 lei.

Au fost aprobate și valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiați la: Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Yakutzia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internațională de Limba Maghiară, Olimpiada Internațională a Elenismului, Olimpiada Internațională de Lectură, Olimpiada Internațională de Limba Turcă, Olimpiada Internațională de Limba Rromani, Olimpiada Internationala de Limba Polonă, Olimpiada Internațională de Matematică pentru Eleve, Olimpiada Internațională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internațională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaționale de Limba Latină Sulmona și Venosa, Turneul Internațional de Informatică.

Pentru această categorie de competiții, cu caracter regional, cuantumurile premiilor sunt: premiul I – 4.440 lei, premiul II – 3.785 de lei, premiul III – 2.945 lei, mențiune – 2.550 lei.

Andrei Bud se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.

La începutul lunii mai 2014, negreşteanul nostru s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria). La Olimpiada Internațională de matematică ce a avut loc în acest an în Africa de Sud, Andrei Bud a câștigat medalia de argint.
De asemenea, în data de 18 octombrie, Andrei Bud a fost selectat să participe la un concurs de informatică organizat de Association for Computing Machinery (ACM) cu sprijinul IBM.

Totodată, MEN va premia atât profesorii care i-au pregătit pe olimpici cât și școlile de proveniență ai acestora. „Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor premiați. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calității procesului de învățământ”, precizează ordinal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.