Începe procesul soților Diana și Bogdan Curelaru, cercetați pentru trafic de droguri

Droguri1

Droguri2

Droguri3

Săptămâna viitoare marți, 16 decembrie, începe judecarea dosarului nr. 2827/83/2014, în care doi tineri din Satu Mare, soții Diana și Bogdan Curelaru, sunt cercetați pentru trafic de cannabis. Diana Curelaru este cercetată în stare de libertate, în timp ce soțul său, Bogdan Curelaru, considerat a fi capul unei rețele de traficanți de cannabis se află în arest preventiv.

În același dosar mai sunt cercetate și alte două persoane care, deși inițial au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior instanța a decis să-i cerceteze în stare de libertate.

Cei patru membri ai grupării au fost reținuți pentru 24 de ore în data de 2 octombrie 2014, însă a doua zi (vineri, 3 octombrie) judecătorii au decis doar arestarea lui Bogdan Curelaru pentru 30 de zile. Ulterior, în data de 28 octombrie, Tribunalul Satu Mare a hotărât prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile. În data de 25 noiembrie, instanța a prelungit arestul arestul cu încă 30 de zile.

Marți, 9 decembrie, s-a decis trimiterea în judecată a inculpaților, primul termen fiind stabilit pentru data de 16 decembrie. Totodată, judecătorii sătmăreni au respins cererea lui Curelaru de înlocuire a măsurii de arest preventiv.

Cazul a îngrozit un oraș întreg mai ales că cei doi soți au un bebeluș care a fost și el afectat de droguri, prin consumarea laptelui matern. Diana Curelaru a fost plasată de Direcția Copilului sub supraveghere și i s-a cerut să-și hrănească copilul cu lapte praf.

Vă reamintim că în ziua de 2 octombrie, patru persoane au fost duse la audieri după ce oamenii legii au descoperit o cultură de cannabis pe un bloc de pe strada Humulești din Satu Mare. Procurorii DIICOT au descins în dimineața zilei de 2 octombrie la locuința soților Curelaru (Bogdan și Diana), suspectați de consum de droguri. În acest caz a fost sesizată și Protecția Copilului Satu Mare. În afară de Bogdan și Diana Curelaru, la audieri au fost duși și alți doi bărbați.

În cursul perchezițiilor oamenii legii au găsit atât ghivecele cu cannabis cât și ustensilele pe care suspecții le foloseau pentru îngrijirea plantelor.

În urma percheziţiilor au fost descoperite patru plante în greutate de aproximativ 3,5 kg. De asemenea, în apartamentul soților învinuiți au fost descoperite şi ridicate 60 de grame de cannabis uscat, seminţe de cannabis, precum şi echipamentele necesare pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.