CE de handbal feminin: România va întâlni Ucraina, în ultima etapă a Grupei B

Handbal

După două etape jucate în cadrul Campionatului European de handbal feminin, competiție organizată în Croația și Ungaria, naționala României se clasează pe locul 3 în Grupa B. În aceeași grupă cu România, luptă pentru calificare în fazele superioare ale competiției: Danemarca, Norvegia și Ucraina.

Azi, 11 decembrie, la ora 19.15, România va întâlni formația Ucrainei, în ultima etapă din cadrul Grupei B.

În meciul de debut al Campionatului European, România a pierdut categoric, scor 19 la 27, în fața Norvegiei, campioana olimpică en-titre. Meciul s-a jucat duminică, 7 decembrie, la Debrecen (Ungaria).
În partida cu Danemarca, jucată marți, 9 decembrie tot la Debrecen, naționala României a terminat la egalitate, 29-29, deși echipa noastră a condus tot meciul, însă a fost egalată în ultimele secunde de joc. La pauză scorul a fost în favoarea naționalei noastre, 16 la 12.

Debutul jocului a fost excelent pentru tricolore, care conduceau cu 4-0 în minutul 5. Danemarca a revenit în joc, dar echipa antrenată de Tadici a păstrat un avans de două-trei goluri pe tabelă, iar la pauză avansul era de patru goluri, 16-12, după ce ecartul maxim a fost de 5 (16-11, 26).

În repriza secundă, România a început să cedeze teren, apărarea nu s-a mai ridicat la nivelul din prima parte şi Danemarca a reuşit egalarea în minutul 40 (20-20), după trei goluri consecutive. Tricolorele şi-au revenit, s-au desprins la 23-20 (44), dar au făcut iar pasul înapoi, primind patru goluri la rând, astfel că echipa noastră s-a trezit condusă, 23-24 (51).

După momente de echilibru, trei goluri ale formaţiei noastre au dus scorul de la 25-26 (54) la 28-26 (57). România a condus cu 29-27 când mai erau două minute de joc, dar nu a reuşit să reziste până la final, primind două goluri.

Pentru România au evoluat: Paula Ungureanu, Denisa Dedu – Oana Bondar, Crina Pintea (1 gol), Adriana Nechita (1), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie (10), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean-Elisei (1), Florina Chintoan (2), Laura Chiper (3). Selecţioner: Gheorghe Tadici.

Pentru calificarea în faza următoare a grupelor, România este obligată să învingă Ucraina, în ultima etapă. Norvegia și Danemarca vor ocupa primele locuri. Din păcate, însă, riscăm să intrăm în grupele principale cu prea puține puncte, lucru care ar putea compromite șansele unui parcurs îndelungat la CE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.