Asociația „Stea” lansează campania „Moș Crăciun vine și la noi”

Campanie

Vineri, 12 decembrie, Asociația „Stea” va lansa campania „Moș Crăciun vine și la noi” activitate ce se desfășoră în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial–baza serviciilor sociale de calitate”.

Scopul campaniei este de sensibilizare a comunităţii locale cu privire la importanţa susţinerii serviciilor sociale şi de bază pentru persoanele vulnerabile. În cadrul campaniei „Moș Crăciun vine și la noi”, Asociația „Stea” organizează în perioada 12-23 decembrie, expoziția de obiecte artizanale realizate de beneficiarii Centrului de zi „Stea” în cadrul atelierului de creație „Meșteșugart”. Standul cu obiectele artizanale, suporturi pentru lumânări, podoabe de brad și felicitări va fi amplasat în Pasajul „Corneliu Coposu”.

O altă activitate care se desfășoară în cadrul acestei campanii este cea în care copiii beneficiari de servicii sociale și de bază în cadrul centrului de zi, scriu scrisori către Moș Crăciun. Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare împreună cu comunitatea din Livada Mică s-au oferit să devină ajutoarele Moșului, răspunzând acestor scrisori.

Prin activitățile cu beneficiarii care se desfășoară zilnic la centrul de zi, echipa Asociației „Stea” dorește să pună în valoare talentele acestor oameni, sprijind creșterea stimei de sine a acestora și să sensibilizeze comunitatea cu privire la nevoia lor de integrare în societate. Un spectacol artistic realizat de copiii și tinerii la risc, pe tema reînvierii tradițiilor românești de Crăciun, va încheia campania „Moș Crăciun vine și la noi”. Spectacolul se va desfășura marți, 23 decembrie, în Sala de spectacole a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor cu începere de la ora 15.30, intrarea fiind liberă.

Această campanie se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociația „Stea” în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare, Poliția Locală şi Direcția de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.