Zeci de percheziții la traficanții de țigări

Perchezitii

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Maramureș și procurorii DIICOT efectuează 25 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări, formată din 40 de membri.

Azi, 10 decembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT – BT Maramureș, efectuează 25 de percheziții domiciliare, în șase județe.

Anchetatorii vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu ţigări, format din 40 de membri, cetățeni ucrainieni și români.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2014, persoanele în cauză ar fi introdus pe teritoriul României țigări din Ucraina. Țigările ar fi fost distribuite en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA.

Pe parcursul cercetărilor au fost depistate și indisponibilizate peste 600.000 de pachete de țigări de contrabandă. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 3 milioane de lei.
La sediul DIICOT – BT Maramureș, vor fi conduse 40 persoane, în vederea audierii.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră și al jandarmilor. Suportul tehnic și informativ al operațiunii a fost asigurat de către DIPI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.