Senatorul de Bistrița, Dorin Dobra, cere suplimentarea indicativelor rutiere România pe ruta Budapesta-Satu Mare

Dorin Dobra

La sfârșitul lunii septembrie, senatorul de Bistrița, Dorin Dobra, a solicitat ministrului de Externe de la acea vreme, Titus Corlățean dar și ambasadorului României în Ungaria, Victor Micula, ca indicativul rutier România să apară cu o frecvență mai mare pe ruta Budapesta Satu Mare.

„În Ungaria pe autostrada M3 ce face legătura între Budapesta şi punctul de frontieră de la Satu Mare pe indicatoarele rutiere lipseşte aproape cu desăvârşire numele ţării noastre. La ieşirea de pe M0 – centura Budapestei, România este indicată de două ori, iar mai apoi o singură dată la intrarea pe M3. În rest, pe parcursul celor aproximativ 200 km de autostradă, numele ţării noastre nu mai apare spre deosebire de cel al Ucrainei şi al Sloveniei, de exemplu”, spune senatorul de Bistrița.

Totodată, parlamentarul cere suplimentarea indicativelor rutiere România pe ruta Budapesta-Satu Mare. „Neinterpretând în niciun fel această stare de fapt, o aducem doar în atenţia celor ce ar putea contribui la remedierea ei. Pentru aceasta, domnule ministru, vă adresez următoarea întrebare: Este posibilă remedierea acestei situaţii prin metodele clasice, diplomatice, astfel încât indicativul rutier România să apară cu o frecvenţă satisfăcătoare pe ruta Budapesta –Satu Mare?”, întreabă senatorul Dorin Dobra.

La interpelarea sa, parlamentarul a primit răspuns din partea actualei conduceri a Ministerului Afacerilor Externe. În răspuns se arată că Ambasada României la Budapesta a luat legătura cu Administrația Națională a Drumurilor din Ungaria căreia i-a cerut suplimentarea indicativelor rutiere spre frontiera cu România, pe artera mai sus amintită. În răspuns se mai arată că autoritățile maghiare au promis că vor suplimenta numărul acestor indicative pentru o mai bună orientare a șoferilor.

2 Comentarii la "Senatorul de Bistrița, Dorin Dobra, cere suplimentarea indicativelor rutiere România pe ruta Budapesta-Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.