Creațiile pictorului de origine sătmăreană, Alexandru Darida, prezentate la sediul ONU

Show UN

Show UN

Show UN

Darida4

În data de 3 decembrie, Ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu, originară din Satu Mare, a organizat un eveniment de excepție în fața invitaților oficiali în frunte cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

Alexandru Tomescu, violonist de mare prestigiu, a interpretat fragmente din proiectul său de success „Paganini – înger sau demon?”, lucrări de George Enescu și Bach.

Imaginile auditive au fost completate de prezența picturilor maestrului originar din Satu Mare, Alexandru Darida, care a prezentat lucrări din seria „Climate Change” (Schimbări Climatice) și cele din „Energia Quantică”. Secretarul general, Ban Ki- moon a fost impresionat de contribuția artistului american, de origine română, în ceea ce privește promovarea acestei realități. Înaltul oficial a spus că arta are un mod deosebit de a angaja un dialog unic și pacific în întreaga lume. Anul acesta Alexandru Darida a primit Premiul de Excelență al Academiei Americano-Română de Arte și Științe.
Arta lui Darida este de mare popularitate în SUA, fiind recunoscut pentru subiectele de actualitate și tehnica unică, abordate în întregul său spectru artistic. Tot anul acesta el a avut o expoziție personală la Institutul Cultural Român New York unde a prezentat cu mult succes subiectul „Schimbării Ciclurilor Climatice” cât și o serie de portrete de români celebrii.

La încheierea recepției, portretul violonistului creat de Alexandru Darida, a fost oferit lui Alexandru Tomescu.

Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti în 1978. În 1985 artistul a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei „Benedetti” din Roma, iar doi ani mai târziu (1987) Darida a emigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la „American Academy of Art”, fiind marcat de arta profesorului Irving Shapiro.
Alexandru Darida a primit numeroase premii printre care: Premiul Internaţional pentru Pictură „Formello” – Roma; Premiul de Excelenţă la expoziţia de miniaturi multimedia din România; Premiul de Excelenţă al oraşului Chicago, etc.

Lucrările artistului se află în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum: Powerhouse Museum şi Sydney Opera House (Sydney, Australai), Smithsonian Museum (Washington DC), Illinois State Museum şi la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.

În prezent, artistul de origine sătmăreană este stabilit la Chicago, unde are atât propriul atelier cât şi o galerie de artă.

Un Comentariu la "Creațiile pictorului de origine sătmăreană, Alexandru Darida, prezentate la sediul ONU"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.