Sute de percheziții la contrabandiștii de țigări. Au adus în țară milioane de pachete

Perchezitii

Procurorii DIICOT din Brașov, Iași și Bacău efectuează azi, 9 decembrie, sute de percheziții domiciliare în vederea destructurării a trei grupuri infracționale organizate, constituite pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu ţigări.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013-2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior pe piața neagră în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

Procurorii DIICOT efectuează 263 de percheziții domiciliare pe raza județelor sus-menționate, din probele administrate rezultând că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste două milioane pachete de țigări de contrabandă.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un număr de 110 persoane, în vederea audierii.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și Brigăzii Speciale de Intervenții „Vlad Țepeș”.