Pachetele de alimente de la UE se distribuie în a doua jumătate a lunii decembrie

SAMSUNG CSC

Începând cu anul 2014 fostul Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD) derulat în perioada 2007-2013 de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) devine Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) care trece în competența Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Ajutorul alimentar este un răspuns la nevoile persoanelor defavorizate. În același timp pentru a eficientiza ajutorul alimentar, distribuţia de alimente va fi însoţită de măsuri care să încurajeze inserția socială a acestor persoane.

Măsurile care vor fi aplicate sunt: educaţie cu privire la asigurarea igienei corporale, precum şi a locuinţei proprii; facilitatea accesului la serviciile medicale; orientare către servicii sociale, furnizate de angajații serviciilor publice de asistenţă socială din primării; orientarea în vederea inserției profesionale, precum și sprijin în căutarea unui loc de muncă.

La nivelul judeţului Satu Mare au fost cuprinse în acest program, 117.600 pachete cu alimente, din care 14.580 în municipiul Satu Mare, 5.816 în municipiul Carei, 4.190 în oraşul Negreşti-Oaş, 4.476 în oraşul Tăşnad, respectiv 2.874 în oraşul Ardud.

Se preconizează ca în perioada 16-18 decembrie să sosească alimentele prevăzute în program.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.