„Ziua Persoanelor cu Dizabilități”, marcată la Centrul de Îngrijire „O Viață Nouă” din Satu Mare

CJ1

CJ2

„Ziua Persoanelor cu Dizabilități” a fost marcată miercuri, 3 decembrie și la Centrul de Îngrijire şi asistenţă medicală a persoanelor cu handicap „O Viață Nouă”, situat pe strada Gorunului din Satu Mare. La eveniment a fost invitat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef.

„Din 1992, Organizația Națiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca fiind Ziua Persoanelor cu Dizabilități, sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. O persoană cu dizabilităţi este omul care vrea să urce treptele vieţii chiar dacă se foloseşte de cârje sau este imobilizat într-un scaun cu rotile, este persoana care îşi face cruce chiar dacă îi lipsesc mâinile, este trecătorul care îşi lasă cârjele pentru a sări în sprijinul celui care strigă după ajutor. O persoană cu dizabilităţi este de folos societăţii pentru că o societate este săracă dacă nu se bazează pe toţi membrii ei”, a declarat Adrian Ștef.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mintal „O Viaţă Nouă” din Satu Mare, are în îngrijire 51 de persoane adulte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.