Dosarul lui Viorel Pintea va fi judecat de Tribunalul Satu Mare

Viorel Pintea

Magistrații Curții de Apel Oradea (CAO) au respins azi, 4 decembrie, ca nefondată cererea de strămutare a dosarului în care fostul director al APIA, Viorel Pintea, este cercetat pentru luare de mită, la o altă instanță decât cea din Satu Mare. Cererea de strămutare a fost depusă la CAO în data de 5 noiembrie 2014.

Ca urmare soluției date în cursul acestei zile, Pintea trebuie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 100 de lei. „RESPINGE ca nefondată cererea de strămutare formulată de către petentul PINTEA VIOREL. Obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Document: Hotărâre 157/2014 04.12.2014”, este soluția dată de magistrații orădeni.

Astfel, procesul lui Viorel Pintea continuă la Tribunalul Satu Mare. Următorul termen este fixat pe data de 15 decembrie.

Prins în flagrant de procurorii DNA la sfârșitul lunii noiembrie 2013, în timp ce primea un plic cu 3.000 de euro de la un fermier din Viile Satu Mare, Pintea a fost reținut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv. Ulterior, în data de 12 decembrie 2013, a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea (CAO) în schimbul unei cauțiuni de 100.000 de lei. Pintea a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2014, dar ulterior dosarul a fost retrimis la DNA prin sentința pronunțată în ședința din 27 iunie a Curții de Apel Oradea.

Cu toate acestea, în august 2014, în urma analizei dosarului, procurorii DNA au cerut din nou trimiterea în judecată a lui Viorel Pintea, pentru luare de mită.

În data de 19 septembrie 2014, Tribunalul Satu Mare a dispus „începerea judecăţii cauzei”.
Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul lui Pintea poate fi citit integral în cadrul articolului publicat de Sătmăreanul în data de 5 august 2014, accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2014/08/05/viorel-pintea-trimis-din-nou-in-judecata-de-procurorii-dna/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.