Proxeneți ridicați de procurorii DIICOT

Perchezitii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat azi, 3 decembrie un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 14 persoane, specializată în infracţiuni de proxenetism.

În cauză există suspiciunea că în perioada 2012 – 2014, membrii grupării au recrutat 30 de tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, cu predilecţie în Amsterdam (Olanda).

O parte din sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie erau însuşite de membrii grupării. În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam.

La sediul DIICOT Dâmboviţa vor fi aduse în vederea audierii zece persoane.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.