Mascații au descins în Satu Mare, într-un dosar ce vizează mafia lemnului din România

Mafia

În această dimineaţă (miercuri, 3 decembrie) poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba efectuează 37 de percheziţii domiciliare şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 760.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane cu domiciliul pe raza judeţelor: Alba (12), Neamţ (11), Suceava (8), Maramureş (5) şi Satu Mare (1).

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 37 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

De asemenea, sunt puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni, acestea urmând a fi conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri.
În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Alba există suspiciunea că, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba ar fi exploatat şi achiziţionat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăţi comerciale de tip „fantomă”.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată mai multor mari procesatori de material lemnos. Prin aceste operaţiuni ilegale s-ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 766.342 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.