Goliatul de la Carei și misterul scheletelor gigantice descoperite pe teritoriul României

Urias1

Urias2

Scheletele uriașilor descoperite pe teritoriul României fac vâlvă în lumea științifică, însă specialiștii nu au reușit să deslușească nici până în prezent cheia misterului ce învăluie existența acestora. Printre scheletele uriașe dezgropate de-a lungul timpului pe teritoriul țării noastre, unul a fost deshumat chiar în județul Satu Mare, în vara anului 2012, în timpul săpăturilor efectuate la centura de ocolire a municipiului Carei.

Scheletul de la Carei a fost trimis în vederea unor analize mai amănunţite la Târgu Mureș, acolo unde în cadrul Muzeului Judeţean lucrează un expert în antropologie. Potrivit rezultatelor analizelor efectuate de către antropologul din Târgu Mureş rezultă că este vorba despre un bărbat de rasă nordică ce avea înălţimea de 1,93 metri, ceea ce este foarte mult dacă ne gândim la faptul că la acea vreme înălţimea medie a unui om era de 1,58-1,65 metri. Scheletul provine din perioada 1.500-1.400 î. Hr., ceea ce corespunde Epocii bronzului în această parte a Europei. Din studiile efectuate a reieşit faptul că războinicul ar fi murit în jurul vârstei de 29-35 de ani.

Vă reamintim că scheletul războinicului a fost găsit îngropat în cimitirul unei aşezări preistorice descoperite cu ocazia începerii lucrărilor la centura de ocolire a municipiului Carei. Cu ocazia săpăturilor, arheologii au descoperit şi câteva fântâni, cuptoare şi spaţii de depozitat alimente neobişnuit de mari.

Cu toate acestea, de mai bine de mai bine de doi ani încoace, subiectul lâncezește în sertarele specialiștilor. Între timp, scheletul „Goliatului” de la Carei a stârnit interesul unor specialiști din Germania, Ungaria și SUA.

Desigur, uriașul de la Carei a avut o statură mai mică decât cea a scheletelor giganților descoperite în alte colțuri ale lumii, însă acesta a fost mult mai înalt decât media acelor vremuri (1,93 metri, față de media de 1,58-1,65 metri).

Totodată, în România se vorbește despre uriașii din Piatra Craiului și Munții Perșani, despre scheletele de uriași descoperite la Polovragi, la Cetățeni (2005), sub Mănăstirea Negru Vodă, personaj despre care se spune că avea el însuși o statură impunătoare. De asemenea, Țara Hațegului este plină de legende despre uriași. La începutul veacului trecut, în depresiunea dintre Petroșani și Deva, s-au găsit câteva schelete despre care se crede că aparțineau uriașilor.

Legendele vorbesc și despre Cetatea de la Oncești (județul Maramureș), ca fiind sălașul uriașilor. Un alt exemplu elecvent pentru subiectul articolului nostru, dar evitat cu desăvârșire de către savanții noștri este faptul că necropola de la Argedava (Cetatea lui Burebista) a adăpostit mormintele a 80 de oameni înalți de peste 5 metri.

La Scăieni (județul Buzău) au fost dezgropate în 1985 două schelete de uriași. Totodată, în localitatea Măriuța (județul Călărași) au fost deshumate trei schelete de uriași.

Arheologii au descoperit pe toate continentele sute de schelete de giganţi, ca mărturie că uriaşii n-au fost doar legende. Descoperirile au stârnit vâlvă şi circulă pe Internet, însă oamenii de ştiinţă nu s-au pronunţat cu privire la autenticitatea acestor dovezi. Dacă legendele vor fi confirmate de antropologi, acesta va fi doar începutul care va schimba istoria omenirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.