Consilierii negreșteni au alocat bani pentru Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă

Festival

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii orașului Negrești-Oaș au alocat 49.000 lei pentru Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă, eveniment ce în acest an a ajuns la a XVII-a ediție.

De asemenea, pentru iluminatul ornamental de sărbători au fost alocați 100.000 lei, pentru cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun și pentru spectacolul de Moș Nicolae – 50.000 lei, pentru focul de artificii de Revelion – 15.000 lei.

Primarul Aurelia Fedorca a precizat că sumele alocate pentru aceste evenimente sunt la nivelul anului trecut și că nu s-au alocat fonduri pentru organizarea unui eveniment mai amplu de „Ziua Națională” pentru a se putea oferi copiilor un spectacol frumos de Moș Nicolae și un oraș frumos iluminat.

„Consider că avem obligația de a continua un eveniment tradițional precum Festivalul de Datini, iar negreștenii au dreptul să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă, copiii noștri au dreptul să se bucure de venirea Moșului și, așa cum se întâmplă în toate orașele, avem dreptul să ne bucurăm împreună, în stradă, și să admirăm un foc de artificii de Revelion”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.