Friesland a transferat de la Carei la Baciu producţia de telemea

Friesland1

Conducerea companiei FrieslandCampina va finaliza în această săptămână transferul producţiei de la fabrica din Carei la cea din comuna Baciu (județul Cluj). Este vorba doar despre telemea, producţia de caşcaval fiind subcontractată unor producători locali.

Este important de menționat faptul că în fabrica din Carei lucrau aproximativ 130 de angajaţi, dintre care doar cei cu poziții cheie fiind transferaţi la Cluj. Restul angajaţilor de la Carei vor primi sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

Închiderea unității de la Carei a însemnat şi renunţarea la producţia de caşcaval în propriile fabrici, acest produs urmând să fie fabricat sub contract cu alţi producători din România.

De-a lungul timpului, FrieslandCampina a închis mai multe fabrici pe care le deţinea în România, considerate ineficiente, respectiv Deta şi Satu Mare în 2007, Huedin în 2008 şi Ţaga în 2013.

Astfel, după aceste închideri, compania îşi va derula activitatea din România în două unităţi de producţie, cea de la Baciu şi cea de la Târgu Mureş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.