O negreșteancă mobilizează românii din Paris pe Facebook pentru a ajuta copiii sărmani de acasă

Cadouri1

Cadouri2

Cadouri3

Cadouri4

O negreșteancă stabilită în Paris, Irina Mariana Bogdan, a pus bazele unei asociații în Franța, cu dorința de a ajuta copiii din centrele de plasament din județul Satu Mare. Negreșteanca a reușit să mobilizeze românii din Paris, dar și cunoștințe din Țara Oașului pentru a aduna daruri pentru 79 de copii aflați în trei centre de plasament din județ. Scopul Irinei este ca acești micuți să se bucure de Moș Nicolae și de Crăciun la fel ca toți copiii din întreaga lume.

Irina Mariana Bogdan are 29 de ani și trăiește în capitala Franței de la vârsta de 15 ani, când a plecat din România împreună cu părinții ei. În prezent tânăra este cadru medical într-un laborator de analize medicale și asistentă într-o clinică privată.

De asemenea, tânăra negreșteancă este președintele Asociației „Mecena” din Paris, activitate în care o ajută o ajută Geta Lejeune, o româncă din Seini stabilită în Franța în urmă cu zece ani. În Satu Mare de preluarea și înmânarea pachetelor venite de la Paris se ocupă medicul rezident Alina Câmpan și fotomodelul Daiana Feher, proprietara magazinului „Pe tocuri Store” din Satu Mare.

Copiii care vor primi aceste daruri sunt beneficiari ai Caselor „Ana” și „Felicia” din Satu Mare, respectiv Centrului „Floare de Colț”din Halmeu.

Pentru a aduna aceste daruri, Irina Mariana Bogdan a creat o pagină de Facebook unde a publicat anunțuri de mobilizare a românilor din Paris, și numai în câteva zile a primit o mulțime de alimente, haine și produse de igienă.

În luna ianuarie, negreșteanca vrea să-i invite la o întâlnire pe toți românii din Paris care au contribuit la această campanie. În cadrul întâlnirii românca le va prezenta invitaților rezultatele campaniei dar și proiectele caritabile pe care le are pentru anul viitor (2015). Una dintre dorințele Irinei este ca la anul, de Paște, pe lângă cadouri să ducă câțiva copii în vizită la Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.