Percheziții la un spital și mai multe farmacii din Oradea. Prejudiciu de 5 milioane euro!

Perchezitii

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea au efectuat azi, 27 noiembrie, 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor.

Au fost percheziționate Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, mai multe farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Procurorii susțin că în perioada 2012-2014 membrii grupării au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a „medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

La sediul DIICOT Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.