În județul Satu Mare se vor construi zece grădinițe noi

ISJ

În cadrul unui program derulat de Ministerul Educației Naționale (MEN), în județul Satu Mare se vor construi zece grădinițe noi. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 27 noiembrie, de către prefectul Eugeniu Avram și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Claudiu Mondici. Valoarea totală a investiției este de 4.570.143 lei.

În luarea de cuvânt, prefectul a declarat că în acest proiect sunt cuprinse un număr de 27 de grădinițe din județul Satu Mare, din care 22 vor fi construcții noi, iar restul reabilitări, modernizări și o extindere a construcției deja existente.

Claudiu Mondici a subliniat că în prima fază au fost luate în vedere un număr de zece grădinițe cu două săli. Dintre acestea, două construcții sunt deja în curs de derulare. „În cadrul programului vor mai fi construite cinci grădinițe cu trei săli, cinci cu patru săli și două cu șase săli”, a declarat Mondici.
Cele zece grădinițe cu două săli vor fi construite în localitățile: Căuaș, Comlăușa (comuna Batarci), Pășunea Mare (comuna Călinești-Oaș), Sărăuad, Homorodul de Jos (comuna Homoroade), Hodod și Pomi, la care se adaugă localitățile unde construcția unităților de învățământ a fost deja începută, și anume Tășnad și Hrip.

Celelalte grădinițe prevăzute în proiect încă nu au fost licitate de MEN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.