Facilități fiscale pentru atragerea de investitori în municipiul Satu Mare

Investitori

În ședința de azi, 27 noiembrie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre ce prevede acordarea de facilități fiscale pentru investitorii care doresc să-și deschidă afaceri și să creeze locuri de muncă pe raza municipiului Satu Mare. Proiectul de hotărâre intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015.

În luarea de cuvânt, consilierul UDMR, Maskulik Csaba a declarat că acest proiect trebuia votat mai repede pentru ca potențialii investitori să aibă cunoștință despre aceste prevederi. ”Era bine dacă proiectul ar fi fost votat în luna aprilie, pentru ca investitorii să afle din timp despre aceste facilități fiscale. Dar și acum e bine. Oricum, proiectul intră în vigoare din 1 ianuarie 2015”, a declarat Maskulik.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru investiţiile cu valoarea cuprinsă între 100.000 și 300.000 de euro, şi care duc la crearea a cel puţin zece noi locuri de muncă în municipiul Satu Mare, se acordă o reducere de 50% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei. Perioada de acordare a facilităţii fiscale este de 3 ani de la finalizarea investiţiei iniţiale.

De asemenea, pentru investiţii care au o valoare cuprinsă între 300.000 și 1.000.000 de euro şi care duc la crearea a cel puţin 30 de noi locuri de muncă în municipiul Satu Mare, se acordă, pe o durată de 3 ani de la finalizarea investiției inițiale, o reducere de 65% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Pentru investiţiile care au o valoarea între 1.000.000 și 3.000.000 de euro şi care duc la crearea a cel puţin 100 de noi locuri de muncă în municipiul, reședință de județ, ca urmare a realizării unei investiţii iniţiale, se acordă o reducere pe o perioadă de trei ani, de 75 % la plata impozitului pe clădiri şi o scutire integrală de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Pentru investiţiile care au o valoare mai mare de 3.000.000 de euro echivalent în lei şi care conduc la crearea a cel puţin 200 de noi locuri de muncă în municipiul Satu Mare, ca urmare a realizării a unei investiţii iniţiale, se acordă o reducere, tot pe 3 ani, de 100 % la plata impozitului pe clădiri şi o scutire integrală de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.