Liderii UDMR Satu Mare cer analiza perioadei de guvernare

Conferinta UDMR

În cadrul ședinței Biroului Național al UDMR, ce va avea loc joi, 27 noiembrie, liderii formațiunii vor analiza situația de după alegerile prezidențiale și după cele 8 luni de guvernare.

Președintele Organizației Județene a UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, a declarat într-o conferință de presă ce a avut loc azi, 26 noiembrie că „trebuie să tragem linie după alegeri și după cele 8 luni de guvernare și să tragem concluziile”. La întâlnirea cu presa, senatorul UDMR a fost însoțit de deputatul Kereskenyi Gabor.

Liderii UDMR spun că deși formațiunea pe care o reprezintă este la guvernare, roadele în teritoriu abia se văd. „Am putea să concluzionăm în felul următor: am fost la guvernare, dar nu și la putere. În afară de o funcție de subprefect, în aceste luni nu am putut pune directori și directori adjuncți. Deci, eu spun că la nivelul judeţului din păcate nu a avut foarte multe roade această guvernare, dar decizia urmează să fie luată mâine la Biroul Permanent Naţional”, a declarat senatorul UDMR.

Pataki spune că sâmbăta trecută (21 noiembrie) a avut loc la Tășnad, o întâlnire între liderii UDMR din județele Satu Mare, Sălaj și Bihor. „În urma acestei întâlniri vom avea o propunere comună la Biroul Național de mâine și anume, să se analizeze perioada celor opt luni de guvernare. Sunt posturi de secretari de stat, de preşedinţi, directori la agenţii naţionale care, conform înţelegerii la nivel naţional, protocolului de coaliţie, ar trebui să revină UDMR, dar până în momentul de faţă nu s-au făcut aceste numiri”, a declarat Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.