Cutremur în județul Satu Mare !

Cutremur

Cutremur1

Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP), un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade a avut loc azi, 26 noiembrie, în apropierea localității Turulung (județul Satu Mare), la 25 kilometri de Satu Mare și 31 kilometri de Negrești-Oaș. Cutremurul a fost înregistrat la ora 12:49:54.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 km.

De altfel, pe teritoriul judeţului nostru, mai precis în zona Careiului sunt două epicentre, şi având în vedere că nu suntem la deal sau la munte, cutremurele se produc la suprafaţă. Potrivit specialiştilor mişcările tectonice de suprafaţă sunt cele mai periculoase. Cele mai multe cutremure care au afectat zona noastră au avut loc de-a lungul culoarului tectonic a Văii Eriului, dar pe teritoriul judeţului nostru mai există şi o altă zonă epicentrală, situată pe aliniamentul Halmeu-Livada.

Potrivit lucrării „Cutremure de pământ în judeţul Satu Mare până la 1900”, semnată de Neta şi Ana Iercoşan, între 1092 şi 1900, ţinuturile Sătmarului au fost zguduite de nu mai puţin de 171 de cutremure de pământ.

Pentru mai multe informații sunteți rugați să citiți articolele „Și noi avem vulcanii noștri !” (http://www.satmareanul.net/2011/01/30/si-noi-avem-vulcanii-nostri) și „Istoria cutremurelor din județul Satu Mare” (http://www.satmareanul.net/2014/03/04/istoria-cutremurelor-din-judetul-satu-mare/), publicate de Sătmăreanul în 30 ianuarie 2011, respectiv 4 martie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.