Bancnote false. Percheziții în București, Giurgiu și Constanța

Bancnote

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Constanţa au efectuat azi, 26 noiembrie un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Constanţa. Investigațiile vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

În cauză există suspiciunea că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie în pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe.

Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Un Comentariu la "Bancnote false. Percheziții în București, Giurgiu și Constanța"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.