Marș împotriva violenței domestice la Negrești-Oaș

Mars1

Mars2

Mars3

Mars4

Aproximativ 200 de negreșteni au participat azi, 25 noiembrie, la un marș împotriva violenţei domestice. La acțiune au fost prezenți elevi și profesori ai liceelor din oraș, angajați ai Primăriei Negrești-Oaș și specialiști din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Participanții au pornit în marș de la Liceul Teoretic, au traversat tot centrul, după care s-au întors la instituția de învățământ. Pe toată durata marşului, participanţii au purtat pancarte pe care scria: „Stop violenței în familie”, „Mâinile sunt făcute pentru a mângâia, nu pentru a lovi”, „Implică-te, ne privește pe toți!”, etc.

Marșul a fost organizat de DGASPC în colaborare cu Primăria oraşului Negrești-Oaș, Poliţia și Jandarmeria din oraș, Liceul Teoretic și Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”.

Scopul acestei acţiuni este acela de a promova drepturile femeii, dar şi pentru a încuraja femeile agresate, care la un moment dat trebuie să aibă puterea de a acţiona împotriva agresorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.