Două programe de mediu lansate de APM și IȘJ Satu Mare

APM

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, în parteneriat cu CCR Logistic România, SC Alpin Recycling, au lansat pentru anul școlar 2014/2015, două programe de educație ecologică. Este vorba despre programele „Ne jucăm și reciclăm”, respectiv „Viață pentru mediu, viață pentru om”.

Programul de educație ecologică pentru preșcolari „Ne jucăm și reciclăm” a atras un număr de 35 de grădinițe din județul Satu Mare cu o implicare mai mare decât anul trecut. Prima acțiune din cadrul acestui program va avea loc în data de 17 decembrie, la tabăra ecologică de la Tarna Mare. La acțiune vor participa 45 de preșcolari de la primele trei gădinițe care au colectat cea mai mare cantitate de baterii portabile în perioada 1 noiembrie-10 decembrie 2014. Toți preșcolarii, vor participa la un concurs de confecționare de ornamente de Crăciun iar cele mai reușite vor fi premiate de partenerii programului. La finalul acțiunii, toți cei prezenți vor împodobi primul brad de Crăciun de la tabăra ecologică de la Tarna Mare.

În cadrul programului de educație ecologică „Viață pentru mediu, viață pentru om”, s-au înscris 35 de instituții de învățământ din care opt licee și 27 de gimnazii.

Prima acțiune se va desfășura în data de 17 decembrie, de la ora 09.00, la Muzeul Județean Satu Mare. Scopul acțiunii este identificarea mascotei programului precum și realizarea unui bilanț privind impactul programului asupra elevilor și a comunității. Toate mascotele realizate de instituțiile de învățământ vor face obiectul unei expoziții la Muzeul Județean Satu Mare care vor putea fi văzute de toți doritorii în perioada 17-21 decembrie. În urma evaluării mascotelor, toți participanții vor primi diplome de participare iar instituțiile de învățământ care au realizat primele patru cele mai reușite mascote vor primi și echipamente sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.