Beneficiarii Asociației „Stea” au primit zeci de kilograme de fructe și legume

Legume

Elevii, voluntari SNAC de la Școala „Ion Creangă” din Satu Mare și Școala Gimnazială din Doba, au donat beneficiarilor de la Asociația „Stea”, zeci de kilograme de fructe și legume pe care le-au adunat în cadrul campaniei naționale „Săptămâna fructelor și legumelor donate”. Donațiile vor fi împărțite beneficiarilor care frecventează centrul de zi al asociației și care participă la activitățile zilnice.

„Campania a sensibilizat elevii și chiar părinții acestora, ei răspunzând la solicitarea voluntarilor SNAC. Elevii au fost fericiți că au reușit să aducă zâmbete pe fețele celor mai puțin norocoși. Au văzut bucuria în ochii acestor oameni și au declarat că vor continua și cu alte campanii de donare” a declarat Raluca Șimoni, profesor-consilier la Școala „Ion Creangă”.

O altă donație de fructe și legume a venit din partea elevilor de la școala din Doba. „Elevii Școlii Gimnaziale Doba au fost foarte receptivi și dornici să aducă din bunătățile pregătite de mamele lor pentru iarnă. Elevii s-au declarat încântați de faptul că legumele și fructele au ajuns la cine trebuia” a precizat Loredana Micu, profesor coordonator SNAC la școala din Doba.

Această campanie s-a desfășurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi implică voluntari şi coordonatori din judeţ. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.