Suspect de Ebola în Satu Mare

Ebola

Un sătmărean, Ioan Rus, care s-a întors recent dintr-o țară africană se află internat la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare. Când medicii au auzit locul din unde s-a întors, au luat în calcul că ar putea avea Ebola. De asemenea, văzând starea pacientului și simptomatologia prezentată de acesta, medicii suspectează și o infestare cu paraziții Plasmodium, care provoacă malaria.
Simțindu-se rău bărbatul s-a prezentat joi, 20 noiembrie, la spital. Pacientul a fost imediat izolat, însă testele făcute atât pentru Ebola cât și pentru malarie au infirmat suspiciunile medicilor. Cu toate acestea doctorii au decis să-l țină sub supraveghere până când analizele vor fi verificate și de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.
Bărbatul s-a întors în România de aproximativ două săptămâni. Potrivit informațiilor pe care le deținem, Ioan Rus este militar în Legiunea Franceză și în ultimele luni a fost în Africa, unde a îndeplinit o misiune.
De fapt, bărbatul a ajuns în România după un popas în Franța, unde a fost deja supus unei serii de analize medicale extrem de meticuloase. Astfel, e prea puțin probabil ca acesta să aibă Ebola, însă suspiciunea există până la confirmarea sau infirmarea 100% de către Institutul „Matei Balș”, al rezultatelor analizelor medicale.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare susțin că nu este vorba de Ebola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.